keskiviikkona, joulukuuta 07, 2005

Luonnonilmiöitä

Joulukuun seitsemäs; ihmettelen miten makuuhuoneessamme voi edelleen olla hyttysiä. Syksy on ollut sateinen, ehkä yniseviä verenimijöitä kasvaa alakerran tyhjillään olevan asunnon jätevesikaivossa tai etupation alla luultavasti sijaitsevassa ammoisessa vesisäiliössä. Ne tulevat sisään savupiipusta, ja laskeutuvat ruokailemaan Italiattaren raukeille silmäluomille, jos iltasadun jälkeen unohdan paketoida vuoteemme IKEAsta ostettuun hyttysverkkoon. Vuorokauden minimi ja maksimi vaihtelee siinä kymmenen ja kahdeksantoista välillä. Kohtuullisen sisälämpötilan ylläpitämiseen riittänee 3h lämmitystä vuorokaudessa = 32€/viikko. Ilmankosteus on niukasti kahdeksankymmenen alle, peittämättä jätetty taikataikina ei kuiva vaan muuttuu entistäkin kosteammaksi. Bongasin aamulla kirjahyllystä hiirimatolla hitaasti leviävän taikinamöykyn. Kauralastuja ei ainakaan näillä näkymillä leivota.

3 kommenttia:

सारी kirjoitti...

Meillä ei sentään enää ole hyttysiä.
Kosteutta sen sijaan joo, mutta se kaikkoaa, kun tuulettaa (sisälämpötila kun on paljon ulkoista korkeampi).

Tuohon edelliseen anopinjakkara postiin tekee mieli lisätä, että eräs erityisominaisuus italialaisanopeilla tuntuu olevan: heidän on aina ensiksi puhelimessa kysyttävä "oletteko jo syöneet? Mitä olette syöneet?" :)

Anonyymi kirjoitti...

Minun asuntoni kosteusmittari näyttää 42, 80 on vähän korkea, olisiko 60 sopiva lukema. Eiku oliiviöljyä naamaan. Italiatar on ihana, hyttyset ei saa häntä kiusata!:(

Minä inhoan hyttysiä, talvella niitä ei todellakaan ole, korkeintaan banaanikärpäsiä ja se hoituu siivouksella.:)

Katja kirjoitti...

...aina vilpittömän yllättyneinä siitä että miniä, omasta pojasta nyt puhumattakaan, on kyennyt hankkimaan ruokaa kaupasta ja vielä valmistamaan sen!

Meillä mamma kyllä kysyy ensiksi eikö hänen poikansa ole kotona, sen jälkeen kysyy nukuinko. Vuorokaudenajasta riippumatta :)