Italiassa IKEA on kompannut pientä sosiologista vallankumousta, kun aiemmin nuoret sisustivat opiskelijaboksinsa sillä mitä sattui vuokraisännältä jäämään, hetekoilla ja muovituoleilla lähinnä. Opiskelu oli tilapäinen vaihe elämässä ja kaikki resurssit keskitettiin lopulliseen päämäärään, oman kodin rakentamiseen ja avoliittoon sitten kun oltiin valmistuttu ja päästy leivänsyrjään kiinni, kokonaisuuksina ja huone kerrallaan myytäviin tyylikalusteisiin joihin joko oli varaa tai sitten odotettiin, lykättiin tulevaisuutta eteenpäin ellei ns. pakottava syy nopeuttanut avioitumista mahdollisen häpeänkin uhalla. Etelässä tämä on yhä ihanne mutta totuus toisenlaista: yliopistossa roikutaan vuosikausia koska suhteellisen huolettoman opiskelijaelämän jälkeen odottaa suhteellisen tulevaisuudeton prekariaatin elämä, hyvinvoinnin marginaalia on ehkä sen verran että tilapäistäkin voi ryhtyä laittamaan nätiksi... koska tilapäinen kestää puolen elämää. Sitten ne raahaavat Ivarinsa ja Paxinsa saman katon alle, elävät susiparina kuin Pohjois-Euroopassa ikään.
Matkatavat – Mitä voin viedä lentokoneeseen?
8 vuotta sitten
3 kommenttia:
Tarkkanäköinen analyysi!
Ainoa meidan kotona oleva Ikeasta hankittu huonekalu on "heiluva" tietokonepoyta. Muuten valilla piipahdan Ikeassa "ostoksilla". Vaasan nakkileipa, sillit, salmiakit ja joulupiparit menevat parempiin suihin ja kun tulee vieraita, tarjoan kunnon pullakahvit....ikean korvapuusteilla tietenkin.
Luvassa täydellinen luettelo kodin IKEA-esineistä..? Meillä olisi prosentti varmaan korkeampikin jos Barin IKEA olisi ollut olemassa silloin kun kotiin hankittiin lähes kaikki.
Lähetä kommentti