tiistaina, lokakuuta 31, 2006

Report

Raikolmosen sunnuntai-illan dokkari Report näytti saksalaisia matalaenergiataloja, silitteli paikoin rypistynyttä itsetuntoani sillä tiedolla että edes nobelisti Carlo Rubbiaa ei osata arvostaa kotimaassaan Italiassa, herätti toiveita siitä että ehkä media oppii aurinkosähkön lisäksi viimeinkin sanan aurinkolämpö, mutta pääasiassa kuitenkin masensi. Masensi, koska valtaosa ihmisistä katselee samaan aikaan jotain visailua tai realitya, ja samalla kun puhdasta energiaa tuottavien ikkunoiden prototyypit homehtuvat jossakin autotallissa, tahkoaa joku miljoonavoittoja kännyköiden soittoäänillä ja logoilla.

Kerrottakoon nyt vielä ettei minulla ole mitään aurinkosähköä vastaan, mutta jos sillä ruvetaan lämmittämään taloja tai käyttövettä, ei homma ole loppuun asti ajateltu.

Huhtipojalla on kaksi hammasta, alle millimetrin ikenestä läpi mutta kuitenkin.

4 kommenttia:

Paperivuorineuvos kirjoitti...

Hei, voisitko selittää tuon, miksei auringolla saisi lämmittää. Ja jos ei, niin millä sitten.

Katja kirjoitti...

Auringolla kyllä, sähköllä ei. Käyttö- ja lämmitysveden suoraan lämmittävä paneeli on vain niin simppeliä tekniikkaa ettei se ole seksikästä, ja poliittiset päättäjät (Italiassa) tuskin tietävät mitä eroa on aurinkosähköllä (solare fotovoltaico) ja -lämmöllä (solare termico).

Paperivuorineuvos kirjoitti...

Okay, asia on harvainaisen selvä. En tosiaan tuntenut tuota teknistä puolta asiassa.

sahrami kirjoitti...

Onnittelut huhtipojalle! Kaksi hammasta alhaalla on kyllä ihan ylisöpöä.